Протест на служители на Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) и нейните подразделения

...
Протест на служители на Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) и нейните подразделения
Коментари Харесай

Протест затваря магистрала Хемус, а следствени действия - АМ Тракия

Протест на чиновници на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) и нейните подразделения в страната ще спре придвижването по автомагистрала " Хемус " през днешния ден, а следствени дейности в региона на пътен възел " Зимница " ще затворят сектор от Автомагистрала " Тракия ".

Недоволството, което се блокира трафика по Автомагистрала " Хемус ", е проведено от Синдикат " Пътно дело " към Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ). Служителите на АПИ упорстват за нарастване на заплатите с 30%, възнаграждение на изключителния труд и възстановяване на изискванията на труд. 

Протестът ще се организира от 14 ч. на тунел " Витиня " (километър 32+260), като придвижването по автомагистралата ще бъде затворено в двете посоки в посочения час, прецизират от синдиката. В демонстрацията се чака да се включат 200 служащи и чиновници от цялата страна. 

През септември представители на синдикални организации в региона на пътното строителство разискаха с министъра на районното развиване и благоустройството Иван Шишков настояването за нарастване на възнагражденията за работещите в АПИ. Тогава ръководителят на Синдикат " Пътно дело " към КНСБ Малина Кованджиева уточни, че пътни инженери и специалисти работят за заплати от 1100 - 1200 лева, които са извънредно незадоволителни.

От 13.30 до 15.30 ч. пък ще бъде спряно движението в платното за София от пътен възел " Зимница ", при 289-и км на Автомагистрала " Тракия ", до пътен възел " Ямбол " при 275-и км, оповестиха от АПИ. В правата ще се правят следствени дейности по отношение на тежко транспортно произшествие.

Движението ще се прави по два обходни маршрута. Единият е от пътен възел " Зимница " до пътен възел " Петолъчката " и оттова до кръстовището на път II-53 при град Сливен. След което, по пътя Сливен-Ямбол се отива до пътен възел " Ямбол ".

Другият маршрут е от пътен възел " Зимница " по път I-7 и Северен обходен път на Ямбол. От там маршрутът се включва по пътя Ямбол - Сливен -до пътен възел " Ямбол ".

Необходимо е водачите да карат деликатно, да съблюдават разпоредбите за придвижване и пътната сигнализация, приканват от пътната организация. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР